Ospel & Nederweert in actie 8 t/m 14 oktober 2012

Ospel en Nederweert in Actie voor Dave Op 't Root

In de week van 8 t/m 14 oktober 2012 zullen diverse vrijwilligers, sponsoren en andere betrokken zich inzetten voor het verbeteren van de leef- en zorgsituatie van Dave Op ’t Root.

Sinds de eerste presentatie van “Ospel-Nederweert in Actie” bij de Ospelse ondernemersvereniging BIZZ’CU, zijn er geweldige initiatieven ontstaan, welke met veel enthousiasme werden gepresenteerd door Anita Sonnemans-de Wit.

Waarom is deze actieweek nodig?
Een belangrijke doelstelling is proberen meer zorg uit handen te nemen van Jeanne en Frans, de ouders van Dave. Door de intensieve zorg die bijna de klok rond nodig is en de toenemende leeftijd van de ouders lukt het hen steeds moeilijker om hun zoon de benodigde zorg te geven. Door de hersenbeschadiging welke vader Frans destijds heeft opgelopen en een ernstige vorm van artrose bij moeder, is de bestaande tuin te arbeidsintensief. Hun draagkracht raakt op.
Daarnaast willen we met het oog op de toekomst Dave een leefbare toekomst geven in een voor hem goede omgeving met de juiste structuur.

Wat willen we realiseren?
Tijdens deze week zal het bestaande tuinhuis, waarin Dave 6 dagen per week wordt opgevangen door zijn begeleiders, opgeknapt gaan worden. We zijn op dit moment met de gemeente Nederweert in gesprek om de mogelijkheid te creëren om het tuinhuis om te mogen bouwen tot een zorgwoning. Dit om te voorkomen dat Dave nogmaals een gedwongen uithuisplaatsing zal moeten gaan meemaken op het moment dat er iets met één van beide ouders gebeurd.

De omliggende tuin zal tevens onderhoudsvriendelijk gemaakt gaan worden en aangepast gaan worden op de mogelijkheden en beperkingen waarmee de Familie Op ’t Root te maken heeft.

Buitengewoon Groene Vormgeving (Koen Slenders) en Karis Carel (Jos Vossen) hebben de coördinatie op zich genomen van het Tuinhuis en Tuin project en riepen vrijwilligers en ondernemers op om samen met hen in Actie te komen. “Het is een enorm project en een ambitieuze uitdaging waar we voor staan, om in 1 week tijd het tuinhuis en de tuin in orde te maken. Maar de problematische situatie rondom Dave maakt dat hij tijdens dit project niet in de situatie aanwezig kan zijn, omdat hij dit niet aan zou kunnen. “Ospel-Nederweert in Actie” stuurt Dave met zijn begeleiders een week weg op vakantie en ook Jeanne & Frans mogen een week tot rust komen. Bij terugkomst zullen wij toch moeten zorgen dat er een heus Welkom Thuis is voor deze mensen.” Mensen die hierbij behulpzaam willen zijn nodigen wij van harte uit om dit te melden via ospelinactie@gmail.com . U zult vervolgens hierop een reactie ontvangen.

Om een bijdrage te kunnen leveren aan het initiatief “Ospel-Nederweert in Actie” zal Weert TV tijdens de “Actieweek” op 8 t/m 14 oktober  aanwezig zijn om de activiteiten tijdens deze week te volgen.

 

 

Adres

Stichting Authens
Kuilstraat 22
6035 AW Ospel
Website: http://authens.nl
Email: info@authens.nl