Dave op ’t Root reageert positief op zorgwoning

Oktober, 2012 – Het was spannend hoe Dave Op ’t Root zou reageren op zijn totaal veranderde omgeving, na de ‘Ospel & Nederweert in Actie week’. Maar gelukkig zijn de berichten vanuit het zorgteam positief.

De zorgwoning van Dave

Vakantie Dave in de Weerterbergen

De vakantieweek in de Weerterbergen, samen met het zorgteam is goed verlopen, afgewisseld met momenten van onrust. “Met name bij aankomst in de Weerterbergen zag je een gespannen snoet…”, vertelt één van de begeleiders. “Je kon echt aan Dave zien dat hij bezorgd was, hoe dit verder zou gaan…”. Tijdens zijn verblijf, zei Dave regelmatig “pappa tuinhuis maken”, “activiteitenruimte maken” & “mamma in bed…moet rusten”.

De begeleiders vertellen achteraf, dat ze zich nu pas echt voor kunnen stellen hoe de nachten met Dave zijn. Het waren korte nachten, waarin Dave met grote regelmaat in & uit bed ging en even wilde weten of hij al op mocht staan. Maar voor het team was het te dragen, daar ze elkaar konden afwisselen. Respect voor Jeanne & Frans die dit normaliter bijna dagelijks meemaken.

 

Thuiskomst in zijn nieuwe “tuinhuis”

Bij aankomst waren de eerste woorden van Dave: “Bomen weg, nieuw paadje gemaakt”. In tegenstelling tot zijn aankomst in de Weerterbergen een week eerder, verschijnt er een glimlach op zijn gezicht.

Eenmaal binnen gaat hij meteen op verkenning uit… Alle muren moeten worden aangeraakt en alle deuren open en weer dicht. Het nieuwe toilet moet meteen uitgeprobeerd worden en dan weer terug door de woning; “Keuken mooi” , “nieuwe deuren”zijn uitspraken van Dave. Hij reageert vrij rustig en met een lachende snoet.

Niet alles kon hij accepteren… Zo moesten de stofzuiger en de nieuwe pedaalemmer het helaas al snel genoeg ontgelden. Op de één of andere manier klopt dat dan voor hem niet, omdat deze er voorheen binnen ook niet los in stonden.

Het zorgteam is blij met deze positieve aanpassing van het tuinhuis. “Het biedt zoveel meer mogelijkheden voor Dave. Nu is het voor Dave eerst een periode van wennen aan het gebouw. Daarna kunnen we stap voor stap onze activiteiten gaan uitbreiden in de activiteitenruimte. Zodra er voldoende financiële middelen zijn, zullen we de zorg van Jeanne & Frans volledig over kunnen nemen en zal Dave ook in zijn zorgwoning gaan slapen. Deze mogelijkheid is er nu nog niet, maar blijft zeker het uitgangspunt! We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet!”

Namens het zorgteam, aan alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt;

HEEL HARTELIJK BEDANKT, HET IS ECHT FANTASTISCH WAT HIER IS GEREALISEERD!!!

 

En de initiatieven blijven komen…

Nog een geweldig sponsor initiatief, om het helemaal af te maken, door Henk Geraerts uit Someren! Zoals eerder vermeld had Giel Hekers aangeboden om de grasvlakte bij het tuinhuis nog voor zijn rekening te nemen. Afgelopen dinsdagochtend bekijkt Henk Geraerts uit Someren samen met Jo de Wit de nog te bewerken grasmat, die hij in opdracht van Giel Hekers mag maken. Wanneer hij hoort wat hier de afgelopen week gebeurd is en hij het geheel in zich opneemt, prikken hem de tranen in de ogen… Zonder enige twijfel zegt hij toe dat hij aan dit project zeker ook zijn bijdrage wil doen en dat hij de grasmat geheel kosteloos in orde zal maken!

Geweldig dat ook dit weer gebeurt…. Henk, heel hartelijk bedankt!

 

Het einde komt in zicht…

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal!! Nadat de Ospel & Nederweert in Actieweek is afgesloten op zondagavond, rest ons natuurlijk nog van alles te doen… Buiten het inzaaien van het gras, moet er nog het nodige opgeruimd worden. Op maandagochtend worden de spullen van de catering weer opgeruimd en al snel is de gezellige werkplaats weer kaal en mis je de werklieden die het de afgelopen week zo sfeervol maakten…

Het feit dat er vele vrijwilligers gevloerd waren door een griep, maakte dat het opruimen van het restafval nog even op zich liet wachten. Maar afgelopen zaterdag werd er weer volop gewerkt en is, op het groenafval na, alles weer netjes opgeruimd! Jo, Tilke en Jos bedankt weer voor jullie tomeloze inzet!

 

Officiële opening zorgwoning

Op 3 november 2012 zal de zorgwoning officieel geopend worden door wethouder Mw. Frenken-Ras. Sponsoren & vrijwilligers zullen hiervoor allen een uitnodiging ontvangen. Mochten we in de grootte van het project iemand vergeten zijn om een uitnodiging te sturen, dan vinden wij dit natuurlijk heel vervelend! Weet dat iedereen die op welke wijze dan ook zijn bijdrage heeft geleverd aan ‘Ospel & Nederweert in Actie’ van harte welkom is om bij deze opening en de afsluiting bij HBS Wilhelmina aanwezig te zijn!!

Zaterdag 3 November 2012 | 15.00 uur | Kuilstraat 22, Ospel

Geen reactie mogelijk.

Adres

Stichting Authens
Kuilstraat 22
6035 AW Ospel
Website: http://authens.nl
Email: info@authens.nl